LETS HEAR SOME MUSIC

Get Free Music at www.divine-music.info
Get Free Music at www.divine-music.info

Free Music at divine-music.info>

F.R.I.E.N.D.S

5/25/10

perubahan :)

perghh memang dah berzaman kot tak update ini belog. haha, sekarang jari aku dah mula gatal untuk menaip. so siaplah korang sakit mata kene baca tulisan aku yang merepek ni. (haha, padan muka )
ok, aishah, itu satu intro yang baik, back to work!

mungkin ramai sudah perasan perubahan yang aku alami sejak minggu ini.banyak pulak WARTAWAN bertanya,'ehh, ecah, kau dah insaf ke?' 'waww, satu kemajuan sekarang!' ataupun ' eh, eh, sudah mendapat seru ke, alhamdulillah..'
ok, aku mengaku tiba tiba keinginan bertudung itu membuak buak padahal aku tak pernah terfikir untuk bertudung . mengapa ye? mungkin ini lah dikatakan seruan. being a skarf woman has to show a good thing to another religion( maaflah, tak arif sgt bhasa omputeh ni) maksud aku, menjadi wanita bertudung, banyak mainkan peranan dan tanggingjawab nya.aku tak mahu menjadi sesetengah wanita bertudung yang memalukan kaum je, contoh, buat maksiat(sampai tertangkap!!pergg lagi discusting!!), terlompat lompat kat konsert , terkinja kinja kat pub, tergedik gedik kat mat rempit, HOO..sgt memalukan. yang paling penting aku tak mahu dianggap sebagai wanita bertudung yang tiada maruah, adalah sangat manyedihkan apabila mendapat gelaran seperti itu.(wow, ini mmg syarahan agama!)


so, for that, wahai kawan2ku, marilah kita sama sama renungkan, kalau kau tak bersedia untuk pakai tudung, better dont ever try it. wait untill you mmg betul2 nak pakai tudung. dont be like ON and OFF ya! sgt tidak ada pendirian! and one more thing, tolonglah, jgn pakai tudung jika kau rasa kau pakai tudung untuk pakwe or bf kau, plizzz lah . sebab aku pun pernah hadapi situasi yang sama di mana memakai tudung kerana ex bf dan bila break, melayang terus tudung aku, dan itu sgt memalukan. haruslah ikhlas, kerana TUHAN, kerana diri sendiri, thats all. (act, aku pernah berazam untuk pakai tudung selepas berkahwin, tapi terawal pulak)

aha, so, para penuntut uitm segamat and kawan2ku akan melihat aku sebagai wanita bertudung. haa, jgn ketawa dengan pemakaian tudung aku, because i'm new, so banyak lagi yang perlu aku perlu pelajari,even kat skolah dulu mmgla pakai tudung, tapi tak sama kan ?? then thanks to sayang kerana memberi semangat , thanks juga kepada syazwanie zaki, pipah jamil, jieha, trot, ctot, kak nissa ,daus, nadya, art , ikhsan, ijat tamsi, caen, anis rahmat, syed, eeya, and yang paling penting parents tersayang :) kerana menyokong. (ceh, dah macam speech menang anugerah)




ok. sudah sudah lah tu. mulut pun dah menguap sebesar telinga gajah dah ni, bantal pun dah rindu kat aku, teddy bear besar pun setia menunggu untuk ku peluk..mari tidur :) (jangan tipu, kau pun dah ngantok kan baca taipan aku yg dok membebel tak henti henti ni, admit it guys!)


selamat malam

p/s: malam ni tak bergayut pun, maybe dia ngantuk sgt kot study kat matrik tuh. by the way, aku, trot and qiba satu universiti!uitm segamat, we coming! haha, so excited!! si big head pon sama, adehh, bermulalah journal pergaduhan bersama si big head nnti kat kampus tu.
trot, qiba, if dtg sama2 ade peluang yg cerah untuk dpat at least sama row nnti :)

waktu: 2:04 a.m

okeyh, thats a new one from me :)
amacam ??


TAMAT




10 comments:

ardinihumaira said...

comel :)

Big Fish Moment with Pizza Hut

AISHA SAAD said...

heyy nice wut pakai tudung!
pakai laa teros.
pakai tudung senang tak pyh pikir2 pasai rambut macam nth pape.

tp betol, pakai tudung bia betol2 bertudungg.
kan2??

gut luckk stady kangg

siti aishah said...

hei, ardira:) thanks dear:)

aisha saad, what a same name, haha,
yup i will stay in tudung, hopely.
beyol2 mmg tapayah nak pk style ape nak buat , haha,
thanks dear :)

Eya said...

wa, terharu gila nama aku ada.. ahah, tapi tapi, serious, kau, aku rasa lagi ayuuuu bertudung.. ikhlas ni ! :D

Eya said...

oh ye echa, awak di-tag :]

siti aishah said...

hehe, kau mmg sentiasa ayu kawan ku :)

art wallaweh said...

lolol
bgus :))
syarahan ko bgus:))
haha

Anonymous said...

salam..hye..hello..just blogwalking..good ;D
nice!itu kira hidayah lahh ;P
hope kekal okay..
gud luck studying!

siti aishah said...

heeh, art, ko terasa ke, haha


anynomous: thanks, doakan yg terbaik keyh?

art wallaweh said...

adela sikit terase
hahaha
ko jgn kejap je lol
haaaa
sungguh2 sket:))
jgn buat maksiat :p