LETS HEAR SOME MUSIC

Get Free Music at www.divine-music.info
Get Free Music at www.divine-music.info

Free Music at divine-music.info>

F.R.I.E.N.D.S

12/25/10

TREND

januari 2011 almost there ..maka masing2 pun sibuk lah membeli barang persekolahan masing2 . maka mall tu penuh la dgn segala discount beg sekolah , kasut sekolah , baju sekolah , dah macam pasar borong orang kerumun . ramai. terlalu ramai.

walaupun bukan lagi budak sekolah . saya dah 18 tahun. penuntut di UITM SEGAMAT. akan tetapi sgt teruja bila melihat adik2 sibuk pilih barang2 persekolahannya , sampai saya pun turut terjebak shopping stuff barang nnak balik uitm . yelah sebab papa yang bayar kan . so ape lagi . HAMBEK LETAK KAT TROLI JE .

sampai ke kedai kasut . tengok lah adik2 tersayang pilih kasut sekolah mereka . disebabkan bosan sebab tak dapat kasut jugak macam adik2 ( papa kata dah besar beli kasut sendiri ) , maka tengok je lah adik pilih kasut. haihh . macam2 peel . agaknya macam ni lah aku dolu2 kan . *geleng kepala

dalam kedai kasut

sedang si ude dan angah membelek2" kasut sekolah bertali" nya

DIALOG

papa : ni kasut lekat2 ni tak nak ke ? kan senang . tak payah ikat2 . lecehh je kasut ada tali ni
ude : ala, kan dah sekolah menengah papa , mana ada budak sekolah menengah pakai kasut lekat2 ni .
angah : ntah , kasut lekat2 ni untuk sekolah rendah je la
ibu : aik . ada pulak tren2 macam ni ?
saya (along ) : no komen


sesudah nya , papa yang baik itu pun ikutlah kehendak anak-anak nya :)


happy ending ....




moral of the story , takkan tak boleh fikir kot ? haihh . otak udang betul ! masa kita sekolah rendah dulu , kita tak pernah kisah kalau kasut lekat2 ke , beg tarik jenama barbie, beg besar2 naik kelas , tudung renda2 , baju labuh boleh buat semahyang , tak malu nak bawak bekal makan kat kantin (jimat) , tak malu nak bawak botol air bergantung kat leher tu , tak kisah nak main kejar dengan rakan lelaki, buat tak tahu bila pergi sekolah emak pakaikan bedak capuk2, yang obvious TAK PAYAH KE TANDAS SEMATA MATA UNTUK MEMBETULKAN TUDUNG !

bila dah masuk sekolah menegah (dah remaja lah tu ) . kene pakai kasut bertali . style katanya . kene pakai beg selimpang je . buku ciput je dalam tu . yang lain pinjam kawan sebelah je . tudung kene dua lapis , senang bentuk ," nampak sikit muka aku yang runcing ni ", baju sesingkat2 alam, senang cerita "banjir" la . malu nak bawak bekal . macam budak2. malu nak bawak botol air , tapi dalam kelas tidur je memanjang tak cukup oksigen. agak penyegan nak main cop2 tiang ni, TAPI TAK SEGAN PULAK BUAT MAKSIAT DALAM SETOR SEKOLAH ! pergi sekolah kene pastikan muka putih melepak entah berapa lapis krim tuh di pakai nya haa. dan paling penting KERAP KE TANDAS UNTUK MEMBETULKAN APA YANG PATUT . YELAH BOYFREN NAK TATAP KAN .

renung2kan dan selamat beramal :)


haaa. coretan ini hanya tatapan pembaca , tiada kene mengena dengan yang hidup atau yang mati . harap maklum ..





3 comments:

MéuzAngelo™ XXIII said...

kerana style, sanggup menyusahkan diri bdk2 zaman skrg..

aku dulu pakai ape yg selesa je.. biar la org nk ckp nerd ke tak.. sekolah kot.. pakai macam mane pun still budak sekolah.. semua sama je.. :D

komander rendah muda faidiey said...

hahahah best n menarik!

SITI AISHAH said...

meuz , betul tu , tapi setiap orang lain citarasanya . saya hnya bagi pendapat saya :)

KRM FAIDEY , thanks :)