LETS HEAR SOME MUSIC

Get Free Music at www.divine-music.info
Get Free Music at www.divine-music.info

Free Music at divine-music.info>

F.R.I.E.N.D.S

6/3/10

weh??

macam mana nak buat nih. semua benda aku dah prepared. just nak sahkan dokumen2 kejadah tu, tempah kain gelap( untuk dipakai bersama baju batik uitm) , and a little shopping( tipu lah! little konon, habes borong satu MYDIN tuh nanti, )*eheem, MYDIN lagi.

tensen betol bila fikir nak sah kan mende jadah tu semua. *mak aku cakap banyak SONGEH! banyak sebenarnya bakal student uitm ni nak kene prepared.macam2 kot. antara basic2:
  1. print dokumen kat internet(zaman dah canggih sekarang, tak pakai surat2 dah) * yang duduk ceruk tu , aku simpati.mesti korang geram je kann?posmen pulak dah kurang kerja.
  2. sahkan dokumen . ( mmg lah tak da keje kan, nak kene mintak cop dari pegawai2 kumpulan A pulak.)
  3. buat medical checkup. ( pengalaman buat x-tray yg ngeri) * sumpah tak mahu buat x-tray2 lagi.
  4. bayar yuran pengajian( dah buat awal2)
  5. bukak akaun bank islam ( senang pihak uitm nak incharge pasal pinjaman nanti) *act, setakat ni aku dah ada 4 kot akaun bank. adehhhh
  6. kene tempaah kain hitam( budak uitm ) *sttj dulu pon siap dahh satu set baju batik!
  7. kene beli baju lengan panjang fully putih? hah! mmg pelik.
  8. kene pakai kasut hitam masa minggu orentasi. dah mcm kat skola dahh
  9. ambil gambar berukuran pasport sebanyak 10 keping! pergghh. banyak kan? *diorg nak tampal setiap block kampus kott (^_^)
  10. sediakan wang untuk beli: baju batik (rm25) , baju koko (rm25 ), baju sukan (rm20)

haha. itu baru basic weyh. guide yg perlu ada masa kat kolej nanti pulak :

CLOTHS
  • baju kurung( lelaki bawak satu pasang dah cukup)
  • seluar jeans ( yelah tak kan lah keluar dari kampus tuh nak pkai track bottom pulak, selebet)
  • blouse/ kemeja/ t-shirt(yang sopan) *untuk bawa ke kelas pun boleh
  • track bottom
  • pyjamas( haha. mmg comel pakai pyjama even dah TUE BANGKA)
  • underwears( bawa sebanyak yg mungkin ) *yang cukup untuk diri sendiri lah, takan lah bawak due helai je kn, nmpak sgt PENGOR!
  • anak tudung
  • shawls/ tudung bawal (mmg tak boleh klu takde kott) *tudung bawal yg warna putih WAJIB ada.
SHOES
  • sneakers/sandal( nak bawak jln2 sekitar kolej tu)
  • flip flop(heels and wedges pon boleh gak bawak gi kelas tapi macam er..er.. paham2 lah kan, terbakar telinga kalau terkene sindiran )*baik jgn buat masalah
  • socks
TOLITERIES

  • toothbrush
  • toothpaste
  • mouth wash
  • shampoo( nama panggilan kat STTJ)*mmg sengal, takde nama lain agaknye
  • hair conditioner
  • body wash
  • facial cleanser
  • body wash
  • scrubber
  • sanitizer
  • sabun basuh baju( guna attack)
  • brush
  • compact powder
  • lipgloss/ lipbalm
  • sunblock lotion( kalau mengedik la tak nak kulit hitam)
  • deodorant( tolong lah bawak! emergency)
  • eyeliner
  • hair brush
  • nail clipper( berguna setiap hari isnin dan jumaat)
  • hand body lotion ( tak boleh hidup tanpaa mende alah nehh! awww, gediik (-___-)

OTHERS
  • telekong
  • al quran :')
  • sejadah
  • bantal
  • sarung
  • cadar
  • bantal busuk korang( teddybear)
  • towel( penting)
  • hangers/penyepit
  • mini iron board/ iron itself
  • laptop+broadband( bestfren)
  • headphone
  • mp3(boleh dengar masa ceramah nnti) *tanduk keluar
  • stationeries (takkan itu pon aku kene senaraikan kott)
  • glade air freshner (untuk keselesaan masing2 la kann)
  • locks
  • study lamp
  • dirty clothes basket
  • baldi (kecik je cukup )
yang nampak tak penting tapi sememangnye penting, gambar ibu bapa rakan dan orang tersayang, untuk menjadi semangat bila belajar nanti, ceeh gituu :D

haha, bnyak kan? so, jom papa, nak habiskan duit papa nehh , ala kat MYDIN je kan .*tak habes2 MYDIN.

list to do ni nnti mungkin sedikit sebanyak boleh tolong korang yang dah tak sesabar dah nak masuk u tuhh. haha , *exited,
lepas ni masing2 akan belajar dan sambung study. so, wish gudluck to u all. hope, kita sama2 dapat mengecapi impian masing2. (wah ayat)

going to UITM SEGAMAT , another 22 days :) *can't wait







6 comments:

AthirahSkinny said...

ARGH BANYAK GILAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Hahahaha kalah TTJ! Beli kain hitam? Beli mcm kain pengawas sekolah tu boleh kan! HAHA

ANDDDDD, FLIP FLOP?! Pergi kelas? :O

siti aishah said...

ahhahhh, tau tak pe weyh. mmg kalah ttj!


haaa, itu aku tak pasti lagi, bawak je lah ape2 yg ko suke, haha

syazwani said...

banyaknyeeeeeeeeeeeeeee.isy.aku tersedar yang aku tak prepare bnyk lagi bende.hahaha.neway thanx for listing =)

siti aishah said...

huhu, its ok. sharing is loving ;)

NadNod said...

memang kene tempat kain hitam sendiri ke? are u sure? :O bukan satu set ea? wajib kasut hitam :O oh my

siti aishah said...

huhu. . kat surat pelajar baru kan ade ckap.mmg kene tempah kain hitam. kasut hitam pulak, mase orentasi je