LETS HEAR SOME MUSIC

Get Free Music at www.divine-music.info
Get Free Music at www.divine-music.info

Free Music at divine-music.info>

F.R.I.E.N.D.S

1/15/10

sudah meningkat usia. sebok nak bekerja

sudah menjadi salah seorang dari NANDO'S crew.
sejak 13 januari 2010.
haha.aku da mampu untuk bekerja sendiri.
cari duet sendiri.(bangge)
walauupon hanye part time


*nak cite cket pasal nandos
nandos sebuah restoran yg asalnye dr afrika.terdapat banyak cawangan di malaysia.semua menu yg terdapat disini ayam yg mempunyai flavournye sendiri.mmg ayamnye lembut,tiade minyak,dipangggang, terliur korang tengok.perghh.ayam die besa punye.then plus plus korang boleh pilih 2 sidelines yg korang nak.haha.banyak ppilihan sideline.nasi ke,coleslaw ke,mcm2 la.lantak korang na pilih mane2 pon.yg penting perot korang berisi.lagi satu, korang boleh pilih flavour ayam mane yg korang nak. ade 4 perisa.
  • extra hot(pedas giler)
  • hot(pedas)
  • mild(sedap )
  • lemon and herb(masam2 cket)
CUBELAH WEY!




tapi kan kan bukan tu maksud aku tulis entry nehh.
aku cume nak berkongsi macamne pjalanan aku mase mule2 kerja sampai la skunk(baru na masuk 5 hari).masuk mase 13 januari 2010.


haha.suspen je masuk.pagi2 da dok tercenguk dpan pintu nandos tuh, manager comel pon dtg bukak pintu.

MC:staff baru ke?
aku:yes mam(amboi orang puteh punye bahasa)
MC:owh. duduk dlu kat meja.awak sepatotnye dtg pkol 9.30.awal sgt ni.
aku:owh ok.sorry(awal lah pulak)(awat lah nak cakap owang puteh nehh manager nehh cakap melayu rilek je)
MC:takpelah,hafal menu dulu.nnt staff lain sampai awak buleh mntak staff ajar oke?
aku:ok.(blurr,hafal menu pekejadah nye plak)


sepoloh mnit kemudian..


kak rohana:adik mari ikut akak.
aku:owh ok.


kak rohana pon ajarlah aku macam2 untuk service person.haha.lap2 meja.lap tgkap. kemas meja. setting meja. amek order.haaha semua lah.mcm pngalaman aku dapt 1 st day nie.kedatangan akku disambut baik oleh semua staff kat situ.aku diajar oleh staff cara2 mengoder.haha.klaka gile la na ambil orde2 nehh.tak penah lah kan dalam hidup aku.first time.tegagap aku ambil order.bukan ape nerves sgt nak ambil order nehh.takot sala cakap.dengan manager nye yg pandang je (na tgok prestasi keja aku).
tak sampai lunch time aku dah pening kepala.macam nak muntah pon ade gak
sebab tak sarapan(sape soh tak bekfes?da teror sgt lah tuh)kerja nehh mmg kene ckup tido,ckup makan klau tak,mmg pengsanlah kau.nasib baik manager comel tuh baik bagi aku panadol.aku pon ok balik.haha.bersedia menjalankan tugas sebagai service gurl (amek order bagai la).
mase kerja aku kene tgor sebab pakai anting2,pakai cincin,dan kuku panjang.
adoh.tak sangke lakk kerja pon kena disiplin mcam tuh.pikirkan dah habes skola dah tak payah lah nak risau pasal kuku panjang la,rambut panjang lah,pakai barang kemas bagai.hurm.tapi kene gak(malu kene tegur macam budak kecik)then aku kene mack up!pergh..perkara yg tak perna aku cuba.aku mmg tak pernah mack up.tak percaya kan,perempuan tak mack up.bukan ape.aku tak suke mackup2 nehh.rimas lah.tapi sebab kerja aku pon terpaksalah pkai gak mende alah tuh.haih.
yg pntg aku sedang menjalankan kehidupan yg normal selepas SPM tamat.THE END.




(dah lah adeq aku nak gune laptop,sebok lak dy sejak na masuk asrama nih.haha)







p/s:malas nak tulis banyak2,nnt boring,aku tgok muke korang bace pon da tau.





2 comments:

m.haziqhanif said...

kt mane weyh kau keje...link blog aku :)

eschalalala said...

aku keje kat nandos jusco melaka lah.
part time je